Chercher à verschil tussen retro en vintage

verschil tussen retro en vintage
De mooiste retro en new-vintage kasten vtwonen.
Een retro kast of new vintage kast? De termen retro en vintage worden nog weleens door elkaar gebruikt, maar er zit wel degelijk verschil tussen. Een overeenkomst is echter dat ze beiden karakter toevoegen aan een ruimte door de oude look and feel.
Antiek, Vintage, Retro, Tweedehands Brocante. De uitleg! vintage retro.
Dit doorleefde karakter geeft ook het verschil in gebruik aan van de termen tweedehands en brocante. Brocante is vaak tweedehands maar tweedehands is niet altijd brocante. Wat is brocante-look/nieuw brocante? Naast de oude, doorleefde brocante bestaat er ook een categorie brocante-look of nieuwe brocante. Dit dit zijn nieuwe producten met een doorleefd uiterlijk. Zo is de verf er bijvoorbeeld afgeschuurd in plaats van met de tijd eraf gebladderd. Waar er bij echte, oude brocante vaak beschadigingen en ouderdomskwaaltjes te vinden zijn, de deur van de kast sluit niet goed of de tafel wiebelt omdat de pootjes niet helemaal recht zijn, hebben meubels die vallen onder de brocante-look/ nieuwe brocante deze kwaaltjes niet. Zo heb je wel de lusten van brocante doorleefde stijl en karakter, maar niet de lasten lades die niet goed sluiten of wiebelende pootjes. In deze blog heb ik proberen uit te leggen wat de termen antiek, vintage, retro, tweedehands, brocante en brocante-look en vintage-look nou eigenlijk inhouden.
Wat is vintage en wat is retro Huis en Tuin: Interieur.
Wat is vintage en wat is retro. Vintage is in, retro is hip. Wat betekent vintage nu eigenlijk en wat is het verschil met retro? Handig om te weten wanneer je bijvoorbeeld bij een webshop een vintage of retro artikel koopt.
FashionFact: Het verschil tussen vintage, retro en antiek Curated by Caitlyn.
FashionFact: Het verschil tussen vintage, retro en antiek. juli 18, 2014. Inspiratie uit andere decennia kan geweldig voor je kledingkast zijn. Vintage betekent niet altijd tweedehands. Maar wanneer is iets vintage, retro of zelfs antiek. Die fine line heb ik voor je gevonden.
Designklassiekers! Residence.
Lees ook over de rol van vintage meubilair op kunstbeurs Tefaf 2014 in Maastricht. Vintage als kunstobject? Hoe je vintage ziet, hangt van de persoon af. Wil je de stijl in huis halen en vind je het meubel mooi? Dan maakt het niet uit of het wel een origineel stuk is.
Retro woonstijl helemaal van nu Anthura.
Wat is het verschil tussen vintage en retro? Het verschil tussen vintage en retro is dat je vintage items op zolder, tweedehands winkels en vlooienmarkten kan vinden. De retro items zijn vaak bijna nieuwe items die ook in moderne winkels verkrijgbaar zijn.
Wat is vintage kleding? Welkom in Leeuwarden.
Vintage staat synoniem aan unieke, moeilijk verkrijgbare mode dat voor de jaren 80 is gemaakt. Het grote verschil tussen tweedehands en vintage is de geschiedenis van het item. Komt het kledingstuk of accessoire uit 1920 tot 1980? Dan is het vintage. Alles wat daarna is gemaakt, noemen we gewoon retro of tweedehands.
Wat is het verschil tussen retro, vintage, antiek en tweedehands? LeesVoer.
Typ hierboven je zoekterm en druk op enter om zoekresultaten te zien. Wat is het verschil tussen retro, vintage, antiek en tweedehands? Tweedehandswinkels zijn opeens vintage shops, je look is retro en je kringloopwinkel verkoopt toch alleen tweedehands? Hoe zit het nou met al die termen.
Shabby chic: Stijlvol huis met een vrouwelijke touch Westwing.
Deco basics: Hier zijn een aantal decoratieve basics van de shabby chic stijl samengevat: Nostalgische lampenkappen, retro meubels, speelse kroonluchters, kussenhoezen met fluweel en kant, meubels met een vintage en versleten look, bloemmotieven en Toile-de-Jouy behang. Shabby chic materialen. Natuurlijke materialen zijn de kenmerken van shabby chic.
Welke raambekleding past in een vintage interieur Mrwoon.
Hoewel qua uitstraling gelijken, is er een groot verschil tussen retro en vintage en dat is dat vintage meubelen en woonaccessoires echt oud zijn en retro oud lijkt. Retro meubelen komen in de regel gewoon uit de fabriek maar doen qua motieven en kleurgebruik denken aan vroeger, terwijl vintage meubelen letterlijk van grootmoeders zolder, een Frans marktje of een antiekzaak komen.

Contactez nous